top of page

Gewoon. Rotterdam

Je hebt dat gevoel wel eens. Je zit samen in de zetel, je kijkt elkaar aan en het eerste oogcontact is al genoeg om te weten dat je op reis wil. Gewoon, niet te ver. Een uurtje of zo... Dan krijg je Rotterdam!


Een dik uurtje rijden, verder is de havenstad niet gelegen. Vroeg opstaan hoeft niet, gewoon inpakken en wegwezen. Na nog geen twintig minuten begeeft onze auto het en na wat doe-het-zelf werk proberen we het nog een keer. Vijf minuten later blijkt het echt niet te lukken met de bejaarde Citroën C3. We rijden van de autosnelweg af en bellen ergens aan de deur voor wat basic materiaal zodat we de auto toch vertrekkensklaar krijgen om huiswaarts te keren.

Hallo Rotterdam! Na het oversteken van talloze bruggen kan je de wolkenkrabbers in de verte zien staan. Het is ondertussen half vier 's middags en ons plan om maar een uurtje in de auto te zitten is grandioos gefaald. We hebben wel een auto mét airconditioning, we bekijken het positief!


Bij het betreden van Rotterdam kan je de mix heel goed zien van oud en modern.


We parkeren de auto en we gaan direct naar de Aloha! bar. Een oud waterpark dat omgevormd is tot een restaurant/bar. Lang konden we hier niet genieten. De temperatuurmeter gaf 36°C aan en we dronken ons gemberbiertje binnen de minuut helemaal op. We besloten om de stad toch al een beetje te verkennen.


Wie Rotterdam zegt, zegt de Cube Houses. Een verzameling kubusvormige huisjes die het leven van een fotograaf zuur maakt om het geheel op beeld te krijgen. Aan Japanners geen gebrek, maar opvallend was ook het aantal Spanjaarden aanwezig in Rotterdam!


Daarna zetten we ons pad voort naar de Markthal van Rotterdam. Je telt tenslotte pas echt mee als grote Europese stad als je je eigen markthal hebt.


Een markthal die normaal bedoeld was voor de locals werd al snel ingepalmd door de toeristen... zoals ons. Verder blijft het toch een bezoekje waard. Het gebouw herbergt flats aan de zijkanten en binnenin is het leuk om door te wandelen. Opvallend is het aantal Surinaamse foodstands!


Na de markthal wandelen we door de winkelstraat terug naar ons hotel om ons op te frissen en klaar te maken voor het avondmaal. Tijdens onze wandeling hadden we het grootste terras van Rotterdam gevonden aan de oude haven met uitzicht op de Cube Houses.


Bij aankomst aan 'MEAT', werden we vriendelijk ontvangen door de eigenaar Marcel en kregen we alvast een grondige uitleg over vlees.


Meat Rotterdam koopt elke tien weken een koe. Zij kiezen welk exemplaar en ze zorgen ervoor dat alle delen van de koe zorgvuldig worden geprepareerd.


Ons voorgerecht!

De foto zegt al genoeg natuurlijk. Linksboven zie je de steak tartare met gedroogde kappertjes. Rechtsboven zie je de rauwkost waarvan ik de chorizo nooit meer zal vergeten. Linksonder zijn de gehaktballen die IKEA het schaamrood op de wangen brengen. En dan rechtsonder carpaccio dat dikker gesneden is omdat Meat wéét dat de smaak zo goed is. (Ze hebben gelijk)


Een hemelse ervaring dat iedereen eens moet ervaren, mét een indrukwekkend uitzicht. Daarna was het tijd voor ons hoofdgerecht, onze verzameling steaks:Het ziet er niet enkel lekker uit, het smaakte ook onweerstaanbaar. De ober raadde ons ook een lekkere wijn bij het ensemble bij. Zelfs de frietjes waren perfect!


De ervaring hier is eentje om te onthouden. Van ontvangst tot het nagenieten op het terras met de gezellige lichtjes boven je hoofd. Een romantisch diner waar het personeel alles aan doet om er een onvergetelijke avond van te maken. Meat Rotterdam, een aanrader!


De volgende morgen trekken we op aanraden van onze favoriete koffiebar (Georges Espressobar op 't Eilandje) naar "Man Met Bril Koffie" voor koffie en ontbijt.


Een snelle toast met avocado en we ontdekken de oude haven. Deze is perfect gemaakt voor de kids om te ervaren hoe het er vroeger aan toe ging. Je kan een ticket kopen in het Maritiem Museum dat je toelaat om verschillende boten te betreden. Heel gezellig en de moeite waard om tussen de oude boten te wandelen.


Wij kopen een ticketje voor de Spido boot die ons door de haven van Rotterdam brengt. Niet echt een aanrader. Je ziet industriële toestanden die je ook in het Antwerpse ziet. Je bent beter af om de watertaxi te nemen die vijf keer zo snel is. Het mindere weer zal er ook wel toe hebben bijdragen van onze slechte ervaring.


We beslissen door te rijden naar het strand in Scheveningen, ons origineel plan totdat de auto het begaf! Een half uurtje verder en we zitten in een beach bar te genieten van de zon met nacho's. Het leven kan simpel zijn!


Conclusie: Rotterdam is ideaal voor een impulsieve trip, maar zorg ervoor dat je auto in orde is en dat de zon schijnt!


Vergeet zeker niet mijn surf-avontuur te lezen hier, inclusief video!

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page