top of page

Team America XIII: Wi-Fi !!!

Dag 3 – The Big Sur


6 uur opstaan is thuis normaal een probleem, maar niet in een camper. Tijd om inkopen te doen en een grootwarenhuis te zoeken. Wholefoods was het eerste wat we vonden, spijtig genoeg waren we iets te vroeg. Dan maar ‘s werelds zoetste ontbijt verorberen in Starbucks.

Heeft u de dag al eens begonnen met een double chocolate chip milkshake, brownie en choco-vanille cake?


Ni doen…


Nadien zagen we de prijzen in Wholefoods en besloten we enkel de noodzakelijkste dingen te kopen. Al die bio en organic brol kost stukken van mensen.


Up next, Big Sur!


Point Lobos was onze eerste baai. De eerste indruk is simpelweg respect voor de pracht van de ongerepte natuur tonen door absolute stilte onder ons. Door de golven gecreëerde baaien, zeeleeuwen, reigers en zelfs duikers die harmonieus ertussen zwemmen.Leuke, bochtige banen door de wilde kust van Californië stonden op het menu voor de chauffeurs, spijtige zaak dat we hier niet met sportwagens rondcruisen, maar wel met rijdende blokhutten.

Tijdens de rit wordt de pracht en kracht van the Big Sur heel duidelijk. Fototoestellen en geheugen te weinig om dit te kunnen samenvatten. Alle stranden zijn hier onbereikbaar en prachtig. Volgens mij is die onderlinge relatie veelzeggend.Daarna wagen we ons aan een hiketrail. Even stevig klimmen om een klein watervalletje te zien.

Wel enkele antropologische bemerkingen. Letterlijk alle Amerikanen zeggen “Hi” wanneer ze je kruisen. Dit leidde tot groot jolijt bij Vinny die natuurlijk een schepje bovenop deed en aan iedereen “How are you doing?” vroeg, vooral bij de ‘Miekes’ natuurlijk.


Verder is the Big Sur samen te vatten in Rijden en Genieten. Rond 15u gooien we onze camper voor de eerste keer vol en duwen we door naar Santa Monica. Onderweg kwamen we nog een kolonie zeeleeuwen tegen die lagen te chillen op het strand. Dát zijn pas de mannen van't goei leven!Na enkele uren te rijden kwalen we stilaan in de buurt van LA. De ‘duzend’ lichtjes op de baan en in de lucht onthullen het. De lange ritten zorgen voor serieuze conversaties over de toekomst in Camper 80’s terwijl in Camper 90’s de tijd wordt gedood door pushups en halfnaakt de locale bevolking te begroeten.


No further comment…


Plots had Camper 80’s wel een bijna-dood-ervaring. Het brandblusapparaat viel uit de kast door de harde LA banen en een klein wolkje rook barstte eruit. Al chance kwamen we er maar met de schrik vanaf.


Rechtstreeks nu naar onze beachside camping voor een snelle hap. Tijd om eens rustig samen te zitten met een fris pintje. We zaten nog geen vijf minuten neer of we mochten een bonfire overnemen. Gezelligheid ten top en dan in ons bedje!Dag 4 – Los Angeles


Vandaag staat de baskettempel van LA op de agenda, Hollywood, Beverly Hills en de Santa Monica pier volgen. Een drukke dag, dus vroeg uit onze nest!


De weg naar Staples leren we LA traffic kennen. Altijd en overal DRUK. De ring van Antwerpen lijkt in vergelijking met de 101 op een oase.

Bij aankomst aan Staples lijkt het onmogelijk om onze kolossale, mobiele ‘Rumikub’ te parkeren. Al een geluk dat Popo een TomTom in verlegenheid kan brengen met zijn navigatieskills. In vijf minuten vonden we een parkingplaats ‘achter thoekske’.Staples Center was gesloten, maar dat bederfde de pret niet om Kobe zijn werkplaats te bezichtigen. Om te beurt op de foto met Magic, Kareem en Chick Hearn en we waren voldoen. Op de terugweg naar onze camper kwamen we een exclusieve winkel tegen met ALLE Jordans gewikkeld in folie. De prijskaartjes waren juist allemaal iets te duur voor onze portemonnee. Op naar Hollywood!Via Sunset Blvd rijden we op ware toeristensnelheid naar Hollywood Blvd. Terwijl glunderen onze oogjes naar het drukke centrum dat bruist van het leven. Popo maakt nogmaals gebruik van zijn aangeboren navigatieskillz en vind vlotjes parking.In de warmte slenteren we vol bewondering richting Chinese Theatre. Foto’s van het Hollywood sign, de malls én alle marginalen. Koen De Bock verschoot zo hard van een freak dat hij gewoon van het voetpad schoot.Eerst even de maag vullen met de beste hamburger tot hiertoe en we zetten ons pad verder.

Na Hollywood probeerden we door Beverly Hills te rijden, maar onze camper vond de hellingen iets te steil naar zijn goesting. Tevens zijn grote poorten en perfect afgelijnde hagen ook zichtbaar in Brasschaat.


Omdat we nog steeds geen grote inkopen hadden gedaan, gingen we naar Walmart. Wat misschien wel een van de topattracties is om hier te doen. We waren nog geen twee seconden binnen en heel de winkel staarde ons aan. “That’s a football team”, “Y’all cute”, “Where the party at tonight?”, waren enkele zinnetjes die naar ons hoofd werden gesmeten.

Drie verdiepingen hoog, dus het gebouw had een speciale roltrap voorzien voor winkelkarretjes. Omdat wij helden zijn, lieten wij de roltrap blokkeren. “Happens everytime down here”, verzachtte het schuldgevoel wel een beetje bij Imler, die het karretje erin had geduwd. Zich bekommeren over het milieu doen ze hier echt niet. Alle winkelartikelen worden in twee of zelfs drie plastieken zakken geduwd.Op naar Santa Monica by night! Eerste indruk was direct positief. Het stadje geeft een  levendige vibe met mooi volk dat door de straten paradeert. Ideaal! Even langs de permanente kermis op de pier en we gingen richting camping.Op de parking was het even spannend toen de security ons zei dat we moesten weggaan wegens een foutieve boeking. We haalden onze communicatie trukkendoos nog is boven en na een lang, slopend uur kwam de security ons zeggen dat we mochten blijven overnachten. Het was toen al drie uur in de ochtend!


Dag 5 – Los Angeles


Na een zeer korte nacht vertrokken we richting Paramount Studios. LA traffic zorgt er wel telkens voor dat we langer onderweg zijn dan we willen, maar we geraken er altijd wel!

Bij Paramount krijgen we het nieuws te horen dat we moesten reserveren om een tour te krijgen. Maar al een geluk is dit de Verenigde Staten. De man maakt enkele telefoontjes en zorgt ervoor dat we binnen het uur aan een rondleiding kunnen beginnen! Telefonisch moeten we onze namen doorgeven, een hele opdracht voor de Amerikanen om Vlaamse namen als Koen en Vanderheyden juist te noteren!


Rondleidingen hangen altijd af van de gids. Wij vallen los met ons gat in de boter met Jocelynn. Haar eerste woorden waren dan ook: “I never had 8 Belgium boys at the same time together.” Vol enthousiasme past ze de rondleiding wat aan onze interesses.We proppen ons allemaal in een verlengd golfkarretje en komen wat Hollywood trucjes te weten. Met behulp van een iPad worden scenes getoond die in de Paramount Studios zijn opgenomen, allemaal zeer verzorgd.


Koen De Bock speelt Forrest Gump na, Vinny en PJ spelen Tom Cruise en Nicole Kidman en Nick & Imler zijn in de wolkjes bij het zien van de set van Community. Met z’n allen even op de set van Dr. Phil en voor we het weten was de rondleiding al om. Geweldig interessant!


Met z’n allen even op de foto met Jocelynn en we konden weer verder.

De ‘shopkriebels’ beginnen op te borrelen en we starten onze zoektocht. We komen aan bij ‘The Grove’. Een gezellige outdoor mall met een Farmer’s Market dat eraan vasthangt. We komen wel snel tot de vaststelling dat er niet heel veel winkels zijn, dus enorm veel werd er niet geshopt!


Back on the road! Bestemming Huntington, dat gelijkaardig is aan Santa Monica. Even snel douchen op de camping en we duiken het Amerikaans nachtleven in. We eten voor de eerste keer een deftige maaltijd terwijl we de omgeving even spotten.We stappen een bar binnen en we beginnen een fijnproeverij van Bud Light. Jullie weten wel wat dit betekent… Is ne keer doorzakken! De barvrouw zorgt ervoor dat we nooit lang droog staan en we beginnen te merken dat het feestvolk wel heel divers is. Van gewoon jeugd naar bomma’s, van zwervers naar koppeltjes.


Iets dat ons ook opvalt is hoe achterdochtig we zelf zijn als iemand ons aanspreekt. We horen maar telkens ‘pas op, pas op daar’, maar de waarheid is dat de mensen hier komen feesten om hun te amuseren zonder bijbedoelingen. Hier geen ambraszoekers te vinden zoals in Antwerpen.


Terug ‘thuis’ besluit Koen De Bock nog een, twee, drie, vier, … Whisky’tjes te drinken als slaapmutske!


Dag – 6 Shoppingspree !


Het is zondag, dat betekent dat de helft van Amerika in een kerk zit. Dus wij doen mee! We vragen een adresje en we begeven ons richting Gospel Church River. We komen binnen en merken al dat dit geen levendige zangkerk is, zoals we op gehoopt hadden. We blijven een kwartiertje binnen en dan vluchten we buiten voordat de preacher aan zijn bijbelverhaaltjes begon.


Nadien gingen de conversaties over hoe beklijvend het er binnen was. ‘Sekte’ was het woord dat veel werd genoemd. Een heel erg rare ervaring was dit!


Na overleg in de camper werd er beslist dat we nu naar een outlet gingen gaan. We moesten maar een kwartiertje rijden en we kwamen aan een reuzegroot outdoor mall. Winkels teveel, tijd te weinig. Als opgefokte vrouwen op dag 1 van de zomersolden gingen we te werk. De aankopen stegen exponentieel.


All-Stars, joggingbroeken, teensletsen, truien, t-shirts,… Vanalles! Maar het hoogtepunt was toen we in Hollister binnenwandelde en zagen dat quasi alles 20$ was. Madness!


Plannen werden al gesmeed hoe we al die extra kilo’s huiswaarts gingen halen. De vermoeidheid van gisterenavond was nergens meer te bespeuren en iedereen liep op wolkjes.


Voordat we naar Vegas vertrokken vulden we ons buikjes met een Philly Cheesesteak. Wat Nick absoluut wilde eten ter ere van The Fresh Prince. Een cheesesteak is zeer vergelijkbaar met een ‘kapsalon’ bij de kebab.


GPS even instellen en knallen naar Las Vegas!


De rit duurde langer dan verwacht, wat eigenlijk de rode draad is aan het worden van de vakantie! Die campers toch!Per 10km leek de thermometer met een graad te stijgen en alvorens we het wisten reden we precies in een oven. Gedurende de rit konden we eens goed naar de radiostations luisteren. Hilarisch!


“It’s the perfect season…. for liposuction!!"


Die Amerikanen toch!


Verder was er the Bible station, dat iets te droog was voor ons.


De minuten streken voorbij en het landschap veranderde naar woestijntoestanden.

Ons heldenmoment van de dag kwam van Camper 80’s dat een half uur zonder lichten rond reed zonder het te beseffen. Mooi.


Na een lange rit zagen we de bright lights en met bijhorende feestmuziek maakten we onze intocht in de stad. Op de camping even snel douchen, kledij klaarliggen en een pintje pakken. We zaten nog eens allemaal samen en Koen De Bock gaf ons een snelcursus Black Jack.
Taxi bestellen en naar The Strip!Overweldigd door de decadentie in de stad, wisten we niet goed naar waar we juist moesten gaan. Popo voelde zich al snel thuis en was de eerste gokker. Wat is geld?In onze groep zijn niet veel ‘high rollers’ dus wanneer we de minimum buy-in’s zagen waren we een beetje teleurgesteld. De winnaar van de avond waren Koen De Bock en Nick die zich op de roulette steevast aan hun tactiek hielden.

TSJING TSJING !Morgen chillen aan het zwembad en tegen het avondeten nog eens naar The Strip !

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page