top of page

Team America XIII: Yosemite National Park

We starten de dag door Death Valley te doorkruisen tijdens zonsopgang.


Het valt ons op hoelang en hoe bergachtig Death Valley nog wel is. De campers halen maar een maximum snelheid van 30 mijl per uur, wat zorgt voor een erg lange rit naar Yosemite National Park.


Nadat we éindelijk Death Valley buiten zijn, valt het ons op dat de temperaturen hier per uur dalen. Na zes uur rijden, beginnen we te denken dat we in Alaska zijn. Ruwe natuur, mistige wolken die doorheen de bergen golven en af en toe wat wildlife. Om de voormiddag samen te vatten: we gingen van 45 graden naar 5 graden.


Onze zoektocht om op deze roadtrip te raften komt definitief op z’n einde. Het is hier te droog in Yosemite. Nog geen 5 minuten na dit nieuws te horen, begint het te regenen.

We stoppen voor de eerste maal en proberen ‘off trail’ een berg te beklimmen. Voor ons ‘city boys’ is het iets te koud, nat en té moeilijk. Nu we voor het eerst geen zon zien, wordt de vermoeidheid wat duidelijker.We komen aan bij Camp Curry en proberen ons in te checken. Sprintend door de regen proberen we de lobby te vinden en bij aankomst krijgen we te horen (na een lange wachtrij) dat we nog een uur moeten wachten. We kruipen allemaal in Camper 90’s en bekijken de gift shop.


We ondertekenen de voorwaarden van de camping (waarin instaat dat je niet mag koken op de parking) en beginnen spaghetti te koken op de parking. De leuze hier is ‘Be Bear Aware’ maar voor ons is het ‘Bear? Don’t Care’.


Heel Yosemite Park is vettig en drassig, door deze omstandigheden moeten we ons een weg banen met ál ons voedsel in plastieken zakjes naar ons hutje. Heel basic hutje! Maar wel een goed bed!


Ikzelf kruip in bed. Het gebrek aan zonlicht heeft me vandaag de das omgedaan. De andere boys zitten gezellig in de 90’s Hut ‘een drankje te nuttigen’…


Zegt genoeg! ;-)

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page