top of page

Team America XIII: Yosemite National Park

Zoals beloofd, de tweede dag in Yosemite!


Na een leuke avond in tent 90’s met bijhorende drankspelletjes was het nog eens tijd om uit te slapen. Rond 9.30 werd iedereen dan rustig wakker onder paar dekens! Koen Paessens en Popo kropen zelfs samen om maar liefst 7 dekens te hebben en elkaars warmte! Voorbeeld van hoe koud het kan zijn in Yosemite, maar ook hoe groot de camperlove bij camper 90’s is.


Maar wanneer we onze tent verlieten zagen we boven ons niks dan blauwe lucht en zonneschijn. Heerlijk om de dag zo te beginnen, zeker omringd door een van de mooiste natuurgebieden ter wereld.Na een ontbijtje in de camper was het tijd om wat meer te ontdekken. Zoals in elk national park bracht de shuttle ons snel naar informatiepunt waar we onze dag planden. Eerst een bezoekje aan een waterval, en daarna een korte maar mooie hike doorheen een prachtig gebied. Hertjes en bambi’s verscholen in het riet, eekhoorns die rond ons huppelen, op zoek naar eten, vogeltjes in alle kleuren, en dit alles in een fenomenale setting. Bergen 360° rond ons, zover het oog reikt. Dit alles onder een zonnetje en een goede 20°! Ideaal…


Daarna gingen we op pad met Ranger Adam op zoek naar beren met de bear walk! Eerste mededeling, if you think you are going to see a bear, you might as well leave. Well this sucks, toch vertrokken we met de Ranger op pad, vol weetjes over onze op honing verzotte vrienden. Elke dag 1 auto gemolesteerd door een beer op zoek naar eten, beertjes in vuilnisbakken. Beren die slagroom eten etc… Met maar 12 beren in deze vallei kunnen we stellen dat het verdorie nieuwsgierige diertjes zijn. Geruststelling is wel dat ze meer geïnteresseerd zijn in Doritos met salsasausje dan mensen. Wel beetje dom dat camper 90’s zak chips en cola uit de rv was vergeten halen. Zeker wanneer we tijdens de rondleiding berenkaka vinden op 50m van onze campers… Geluk gehad?? Of overdrijven de Rangers een beetje? Wie zal het zeggen.


Honger hadden we zeker wel, dus tijd voor pizza. Ondertussen wat American football zien, midden in de wildernis… Only in America? Alleszins een vreemde combinatie. Nog even internet zoeken kin de lobby, blogje schrijven, thuisfront op de hoogte houden, iets drinken en onder de 7lagen wol. Morgen wordt nog een drukke maar mooie dag!


Laatste dag Yosemite


Terug vroeg wakker, echt een succes waren de tentjes niet door de koude en de verplichte stilte na 10u, maar tijd om uit te slapen hadden we toch niet, er stond een stevige hike te wachten naar twee watervallen in het park! Op de shuttle was de buschauffeur niet zeker van onze uitrusting, noch van onze hike capaciteiten. Aan Team America om haar ongelijk te bewijzen.

Klein uurtje en we waren boven op de waterval! Easy! Boven werd weer lustig gefotografeerd. Jean ging letterlijk en figuurlijk weer ver. Zo ver dat we hem een half uur kwijt waren. Terug naar beneden in sneltempo, douche pakken, camper in en naar Glacier point via wel heel smalle en steile baantjes! Maar zoals altijd raken we overal, en ook nu. Boven uiteraard prachtige uitzichten, knappe bergen, en fotoshoots. Hier bleek nogmaals dat team america wel eens van deze prachtige natuur wilt proeven!Maar aan alles komt een einde, ook aan Yosemite.


Via kronkelwegen verlaten we het park, maar niet zonder eerst nog wat sequoia’s te spotten. Laatste hike van de vakantie om deze reusachtige bomen te bewonderen. En het was heel schoon.Na enkele uren op verlaten weggetjes die ons deden denken aan horrorsettings, klonk in camper 80’s toch een vreugdekreet van Nick en koen toen we eindelijk een stad in zicht kregen! Onze slaapplaats voor vannacht. Stockton.


Een camping, gezellig gelegen in een jachthaven. Nog drankje aan het water. Even wassen en slapen. Morgen rijden we door naar San Francisco.


Shopppen in San Fran.


Weinig te melden over deze dag. Amerika heeft veel kleren, ze zijn goedkoop, de dollar staat laag en wij zijn impulsief. Gevaarlijke combinatie! Iedereen zijn rekening weer wat meer geplunderd, maar als je zoals jean basketbalschoenen voor 22dollar kan kopen, kan je weinig verkeerd doen. Nog even subway in voor eten en op weg naar downtown San Francisco. Of toch de camping in de buurt. Morgen maken we het centrum onveilig, maar eerst de drinken eten en slapen.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page